Hevoset ja muut eläimet

Hevoset

Asiakkaille löytyy tallilta eri kokoisia ja tasoisia hevosia ja poneja. Hevosten kunto ja kyvyt suhteutetaan tehtyihin tuntimääriin. Tehdyn työmäärän pitäminen kohtuullisena takaa meille kokemuksen mukaan terveet, pitkäikäiset ja luotettavat työkumppanit. Suurin osa tallin hevosista on tullut tallille nuorina hevosina. Ratsastusikään tullessaan uudet hevoset ensin ratsutetaan ja sen jälkeen ne alkavat vähitellen opetella tuntihevosten elämää. Tallissa on 25 karsinapaikkaa hevosille ja poneille. Tallin hevosista ja poneista löytyy lista Hopotista.   

 

Hevosten hyvinvointi

Hevosten fyysiseen ja psyykkiseen hyvinvointiin kiinnitetään tallilla päivittäin huomiota ja siksi hevoset ulkoilevat paljon ympäri vuoden. Tallin kaikki hevoset rokotetaan vuosittain. Talviaikana hevoset viettävät osan vuorokaudesta sisällä karsinoissa leväten. Suuri osa hevosista ulkoilee lajityypillisesti laumassa ja ruokailee talviaikana verkotetuista heinätelineistä ilman säännöstelyä. Kesällä hevoset laiduntavat ja nauttivat suuremmista laidunalueista. Laiduntamisen ansiosta hevoset liikkuvat vapaasti ja saavat lajinomaista toimintaa ratsastustuntien lisäksi. Lajityypillinen liikunta ylläpitää ja edistää hevosten terveyttä. Liiallisen lihomisen vuoksi muutamien tallin hevosten osalta ruokailua joudutaan terveydellisistä syistä rajoittamaan. Tallilla on hevosille tarhoja ja laitumia käytössä noin 18 hehtaaria. 

Hevosten hyvinvointiin kuuluva hevosten harjaus ja hoitaminen on alusta alkaen tärkeä osa hevosharrastusta ja jo alkeiskurssilla siihen käytetään meillä osa ratsastustunnista. Hevosia pyritään hoitamaan ja käsittelemään aina turvallisesti ja yksilöllisesti hevosta kunnioittaen. Ratsastajan taitojen ja kehonhallinnan karttuessa ratsastustunneilla keskitytään ratsastuksen opetteluun yhä pienemmillä ja hevosystävällisemmillä avuilla. 

 

Kavioiden hoito

Kengityksen ja kavioiden vuolut tallilla hoitaa koulutuksen ja pitkän kengityskokemuksen omaava kengittäjä. Kengittäjä käy tallilla yleensä kerran viikossa. Osa hevosista ja poneista toimii parhaiten ilman kenkiä ja niitä ei normaalisti kengitetä. Kavioita vuollaan silloin tarvittaessa ja ainoastaan liukkailla keleillä käytetään hokillista kenkää. Ympärivuoden kenkiä tarvitsevat hevoset kengitetään säännöllisesti.      

 

Muut eläimet

Tallilla on kissa, jonka nimi on Robin. Robin on kiltti ja sosiaalinen. Hän tulee mielellään siliteltäväksi ja syliin.  

 

Varsinkin kesäisin tallilla oleilee Jack Russeli Eki, joten tallille ei ole suotavaa tuoda muita koiria sopimatta asiasta ensin Päivin kanssa. Eki on kiltti ja nuolaisee myös helposti lasten kasvot tervehtiessään.